Balletje-balletje 11 februari

Ik kwam vanmorgen, zoals wel vaker, op het allerlaatste moment binnenlopen, waarbij ik verwelkomd werd door 11 heren. Wat een heerlijk begin van de week is dat toch. Een flinke regenbui bood enige redding, ik kon nog even snel een bakje koffie wegwerken. Hard nodig voor een rondje strokeplay max 5, waarbij op beide lussen de slechtste hole mocht worden weggestreept en de helft van de playing handicap mocht worden afgetrokken.

Hole 4 werd het startpunt vandaag, zal de straf wel geweest zijn voor het late binnenlopen. Samen met Bert en Ton stond ik klaar voor de eerste afslag van de dag toen opnieuw de hemelsluizen openden. En hoe, een pittige bui die zo’n drie holes wist aan te houden. Toen won de zon de strijd en de rest van de ochtend hebben we genoten van heerlijk golfweer. De baan flink nat, onze resultaten lieten mede daardoor fors te wensen over.

Gelukkig ging het in een van de andere flights een stuk beter. Aloys had een nieuwe putter in de tas. Bij de professionals staat dat nog wel eens garant voor prima resultaten. Aloys had een vliegende start, putte de sterren van de hemel. Tot en met de tweede green van de ronde, daarna verliep het putten niet meer naar wens.

Maar de nieuwe putter heeft hem uiteindelijk geen windeieren gelegd gezien de resultaten van vandaag: geen birdies, de neary werd geslagen door Ferdinand Vermeulen. De prijswinnaars die mochten grabbelen in de ballenemmer vandaag waren:

Ferdinand Vermeulen met 56 punten
Roy Bihari met 57 punten
Aloys Kroese met 59 punten

Ilse Oltmann

Geplaatst op: 12-02-2019

© 2024 Golfvereniging Weesp | Disclaimer