Selamat Makan

Selamat Makan betekent fijne maaltijd. Nou, dat was het. Het was lang geleden dat het in ons gezellige clubhuis zo druk was. Afgelopen vrijdag, 2 november, was er voor de liefhebbers een origineel Indisch buffet klaargemaakt. Zoals dat meestal in de Indonische keuken gebeurt koken de kokki's voldoende eten om ook onverwachte gasten te kunnen verwelkomen. Echt onverwacht waren in dit geval de gasten niet want er hadden zich ruim 50 personen opgegeven bij Natasha en Jos, die ons feestelijk ontvingen met een heerlijk glaasje Prosecco. Leuk om de golfers van de club eens in de 'zondagse' kleren te zien en gezellig eens even bij te kletsen. 
De muzikale omlijsting van de avond werd verzorgd door de band waarin clublid Wien Philips speelt. Toen Wien hoorde van dit evenement had hij spontaan aangeboden met zijn muzikanten te komen spelen. De gezellige en nostalgische muziek maakte het geheel tot een ware feestavond. Er werd zelfs nog gedanst!

Het buffet
In Indonesië, en misschien ook wel in andere Aziatische landen, wordt goede eetlust opgevat als een compliment aan de keuken. Dat was hier zeker het geval. Het buffet, bereid door een kok met Indische roots, vond gretig aftrek en was dan ook voortreffelijk! Onder de clubleden bevinden zich een aantal kenners van deze speciale keuken en zij vonden dan ook dat er niets op aan te merken was. Er was nasi, sambal  goreng boontjes, sambal telor(ei), sajoer lodeh, rendang, babi ketjap, vers gemaakte atjar (die gele groente die de meeste mensen uit een potje eten) en ketimoen (komkommer) en nog veel meer, het was allemaal even lekker. En o ja, de saté, die liet even op zich wachten want die moest nog even uit de hoofdkeuken in Diemen komen. Maar met Jos als vliegende kiep kwam ook dat helemaal in orde. 
En dan moeten we ook nog even de zelfgemaakte sambal noemen, voor wie dat gebruikt heeft, dat was ook lekker. Meerdere mensen gingen voor de tweede en zelfs derde keer een bordje halen en toen was het nog niet op. Nogmaals complimenten aan de kok, Natasha en Jos.

Al met al een leuk initiatief en een geslaagde avond. Voor herhaling vatbaar! In dit kader kondigde Natasha nog aan dat er op 15 december aanstaande weer een gezellige avond gepland staat die in de agenda kan worden gezet als 'SinterKerstavond'. Meer informatie volgt.
In de tussentijd gebeurt er ook nog wel wat op de club dus hou de nieuwsbrief en andere mededelingen in de gaten.

Yvonne Tuin en Gea Noë


Geplaatst op: 04-11-2018

OJC

© 2019 Golfvereniging Weesp | Disclaimer